Zelf online lichtplan berekenen, blijkt toch vakwerk - Lichtplan Nederland
17614
post-template-default,single,single-post,postid-17614,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.1,vc_responsive

Zelf online lichtplan berekenen, blijkt toch vakwerk

Licht oplossingen

Zelf online lichtplan berekenen, blijkt toch vakwerk

U begint online te zoeken naar sites die u kunnen helpen om zelf een lichtplan te ontwerpen. Vervolgens gaat u ermee aan de slag, volgt keurig alle stappen en de uitkomst ervan is dat u eigenlijk niet precies weten wat u ermee kunt. En dat is niet zo vreemd.

Een lichtplan is namelijk een complexe afstemming van de omvang van de leefruimte met de functie die de leefruimte heeft. Vervolgens deze afstemming ondersteund worden met de juiste verlichting. Dit vereist inzicht in lichtberekening en vervolgens het gevoel ervoor te hebben om de juiste lichtbronnen erbij te zoeken. Verreweg de meeste woningeigenaren zullen hier niet aan toekomen. Alleen al het berekenen van licht is een vak apart, alle online tools ten spijt. De installateur moet vervolgens weten wat hij moet doen en dat vertellen de online lichtberekeningstool vaak niet. Maar uw keuze om zelf een online lichtplan te berekenen kan als reden hebben dat u budget niet oneindig is.

Uw keuze om zelf een online lichtplan te berekenen kan als reden hebben dat u budget niet oneindig is.

Het klopt dat veel verlichtingwinkels en lichtleveranciers gratis een lichtplan ontwerpen op voorwaarde dat zij hun eigen collectie opnemen in het plan. U bent echter op zoek naar de vrijheid om zelf te bepalen bij welke winkel en/of leverancier u uw verlichting zou willen kopen en minstens zo belangrijk, u heeft een budget waar u zich graag aan houdt.

Het meest zinnige advies is een betaalbare oplossing die een lagere investering kent en tegelijkertijd door vakmensen wordt uitgevoerd. Oftewel: laat u adviseren voor een goed lichtplan. Laat er ruimte zijn voor onafhankelijk advies zodat u zelf kunt bepalen welke verlichting en bij welke winkels u graag uw verlichting koopt. Voor een impressie, klik hier.

Geen reactie's

Geef een reactie